Niets moet en (bijna) alles mag

Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn. Dat ze op hun eigen manier uiting kunnen geven aan hun creativiteit en mogen stralen! Niets moet en (bijna) alles mag. Kinderen moeten tegenwoordig al heel erg veel en er zijn ontzettend veel prikkels en indrukken van buitenaf. Op het atelier is het de bedoeling dat dat hier niet hoeft. Kinderen kunnen in een huiselijke sfeer lekker creatief aan de slag.

Of je nou komt voor een creatieve activiteit of voor een ontspanningsworkshop. Het mag even een rustpuntje zijn!

Het opgaan in creatieve activiteiten en de workshops helpen om het hoofd weer leeg te maken en te ontspannen. Er is bewust voor gekozen om in kleine groepen te werken zodat er voldoende aandacht voor elk kind is en er een rustige omgeving kan worden gecreëerd.

Waar je thuis vaak moet oppassen om te kliederen mag dit in het atelier juist wel. Vies worden mag. Er worden opdrachten meegegeven maar het is juist leuk om kinderen uit te dagen om van verschillende materialen hun eigen creaties te laten maken, zodat eigen creativiteit en fantasie worden gestimuleerd. Daarom werk ik ook zo min mogelijk met afgewerkte voorbeelden.

Kinderen kunnen experimenteren met verschillende materialen. Ze worden uitgedaagd nieuwe dingen te proberen. Aan de hand van thema´s gaan we met deze materialen aan de slag. Hierbij moet je onder andere denken aan: verf, hout, (foam)klei, textiel, schatten uit de natuur, papier, recycle materiaal etc. Kinderen gaan ontdekken en doen op hun eigen manier. Er komen diverse thema’s voorbij zoals de feestdagen, de seizoenen, de natuur etc.

Wat ik nog het allerbelangrijkst vind is dat de kinderen er plezier in hebben. Dat ze zelf trots zijn op hun eigen creatie en dat ze er met veel plezier aan hebben gewerkt. Creatief bezig zijn is dan ook niet alleen goed voor de ontwikkeling van creativiteit maar ook voor het concentratievermogen en het zelfvertrouwen. Het daagt uit tot denken en waarnemen. Hoe zit het in elkaar, waar begin ik en hoe ga ik verder? Ook is het goed voor de motorische vaardigheden. Tot slot leren de kinderen samen te werken. Dit alles gebeurd in een veilige huiselijk omgeving.

Over mij

Ik ben Anita Wiersma, getrouwd met Ronald en trotse mama van onze vier kinderen Selina, Melissa, Leon & Dyon. We wonen op een boerderij in Rutten in de Noordoostpolder.

Van jongs af aan hield ik al van tekenen en creatief bezig zijn. Dit deed en doe ik dus ook vaak met onze kinderen. Ik merk dat ik daar veel plezier uit haal. Ook merkte ik dat creatieve activiteiten helpen om prikkels te verwerken, het helpt om uit je hoofd te komen.

Vooral onze twee zoontjes zijn echte “buiten” kinderen. Het is een hele mooie manier om een teveel aan prikkels af te voeren. Het buiten spelen werkt aardend en is voor gevoelige kinderen een manier om rust te vinden en even helemaal niets te moeten.

Door mijn eigen hoog gevoeligheid en ervaringen met onze kinderen ben ik ook in aanraking gekomen met etherische oliën en edelstenen. Ik heb mijzelf hier de afgelopen jaren steeds verder in verdiept en ook diverse scholing rondom edelstenen, sprays, hoog gevoeligheid en ontspanning en mindfulness gevolgd. Ik heb zelf mogen ervaren hoe het kinderen kan helpen om weer beter in hun vel te laten zitten.  Heel veel dingen zijn voor mij en mijn gezin heel normaal en hoort nu bij mijn dagelijkse leven.

Hier wil ik graag meer kinderen mee helpen. Hoe kan ik voorkomen dat mijn kind zo overprikkeld raakt? Hoe ga ik daar als ouder het beste mee om? Hoe kan ik kinderen tools meegeven om lekker in hun vel te zitten? Ik besloot om mijn passie en hart te volgen. Mijn idee werd steeds concreter en uiteindelijk werkelijkheid. Ik ben gestart met Stralende Ster Kinderatelier.

Als aanvulling op de creatieve activiteiten geef ik daarom ook ondersteuning om kinderen weer lekker in hun vel te laten zitten.

Ik haal mijn inspiratie overal om mij heen vandaan. Ik ben dol op onze katten en heb graag groen en planten om mij heen. Daarnaast mag ik graag dansen en ga ik al jaren naar de yoga. Tot slot hou ik van gezelligheid, de zomer en ben ik gek op lichtjes.

Anderen vinden mij Creatief, Enthousiast, Empathisch, Zorgzaam, Rustig, Eerlijk, Sociaal, Positief en lekker Nuchter.

Ik heb ontzettend veel zin om jullie te laten kennismaken met Stralende Ster! Want het is toch supermooi om kinderen te helpen en samen met de kinderen ideeën te bedenken, te ontdekken en te creëren, zodat ieder kind (weer) straalt op zijn eigen manier!

Creatieve groet en veel liefs!