Niets moet en (bijna) alles mag

Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn. Dat ze op hun eigen manier uiting kunnen geven aan hun creativiteit en mogen stralen! Niets moet en (bijna) alles mag. Kinderen moeten tegenwoordig al heel erg veel en er zijn ontzettend veel prikkels en indrukken van buitenaf. Op het atelier is het de bedoeling dat dat hier niet hoeft. Kinderen kunnen in een huiselijke sfeer lekker creatief aan de slag.

Of je nou komt voor een creatieve activiteit of voor een ontspanningsles. Het mag even een rustpuntje zijn!

Het opgaan in creatieve activiteiten helpt om het hoofd weer leeg te maken en te ontspannen. Er is bewust voor gekozen om in kleine groepen te werken zodat er voldoende aandacht voor elk kind is en er een rustige omgeving kan worden gecreëerd.

Waar je thuis vaak moet oppassen om te kliederen mag dit in het atelier juist wel. Vies worden mag. Er worden opdrachten meegegeven maar het is juist leuk om kinderen uit te dagen om van verschillende materialen hun eigen creaties te laten maken, zodat eigen creativiteit en fantasie worden gestimuleerd. Daarom werk ik ook zo min mogelijk met afgewerkte voorbeelden.

Kinderen kunnen experimenteren met verschillende materialen. Ze worden uitgedaagd nieuwe dingen te proberen. Aan de hand van thema´s gaan we met deze materialen aan de slag. Hierbij moet je onder andere denken aan: verf, hout, (foam)klei, textiel, schatten uit de natuur, papier, recycle materiaal etc. Kinderen gaan ontdekken en doen op hun eigen manier. Er komen diverse thema’s voorbij zoals de feestdagen, de seizoenen, de natuur etc. Aangezien wij ook op een boerderij wonen zal dit thema ook zeker terugkomen!

Wat ik nog het allerbelangrijkst vind is dat de kinderen er plezier in hebben. Dat ze zelf trots zijn op hun eigen creatie en dat ze er met veel plezier aan hebben gewerkt. Knutselen is dan ook niet alleen goed voor de ontwikkeling van creativiteit maar ook voor het concentratievermogen en het zelfvertrouwen. Het daagt uit tot denken en waarnemen. Hoe zit het in elkaar, waar begin ik en hoe ga ik verder? Ook is het goed voor de motorische vaardigheden. Tot slot leren de kinderen samen te werken. Dit alles gebeurd in een veilige huiselijk omgeving.

Over mij

Ik ben Anita Wiersma, getrouwd met Ronald en trotse mama van onze vier kinderen Selina, Melissa, Leon & Dyon. We wonen op een boerderij in Rutten in de Noordoostpolder.

Van jongs af aan hield ik al van knutselen en tekenen. Ook ben ik altijd graag creatief bezig en dus ook met onze kinderen. Ik merkte dat ik daar veel plezier uit haal. Ik wilde uiteindelijk niet meer verder in P&O en besloot om mijn passie en hart te volgen. Mijn idee werd steeds concreter en uiteindelijk werkelijkheid. Ik ben gestart met Stralende Ster Kinderatelier.

Als aanvulling op de creatieve activiteiten ben ik na de opleiding nu ook ontspannings- en mindfullness lessen voor kinderen gaan geven.

Ik haal mijn inspiratie overal om mij heen vandaan. Ik ben dol op onze katten en heb graag groen en planten om mij heen. Daarnaast mag ik graag dansen en naar de yoga gaan. Tot slot hou ik van gezelligheid, de zomer en ben ik gek op lichtjes.

Ik heb ontzettend veel zin om jullie kennis te laten maken met al mijn ideeën voor Stralende Ster Kinderatelier. Want het is toch superleuk om samen met de kinderen ideeën te bedenken, te ontdekken en te creëren!

Creatieve groet en tot snel!