Ontspanningslessen

Naast creatieve activiteiten bied Stralende Ster ook ontspanningslessen aan.

In een tijd waar veel van kinderen wordt gevraagd en veel dingen moeten vind ik het een waardevolle aanvulling om kinderen tools mee te geven om meer op een ontspannen manier en vol zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan, zodat ze (weer) gaan STRALEN! 

Er wordt gewerkt met de Relax Kids Methode van Marneta Viegas. Deze methode om kinderen te helpen focussen en leren ontspannen wordt inmiddels wereldwijd gebruikt.

De Relax kids lessen zijn bedoeld om spelenderwijs in balans te komen. De lessen bestaan o.a. uit beweging, spel, stretching, onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve affirmaties en mindfulness en visualisaties.

Het helpt kinderen:

  • Ontspannen
  • Om leren gaan met stress
  • Grenzen leren kennen en aan te geven
  • Beter kunnen focussen en concentreren
  • Fantasie en creativiteit ontwikkelen
  • Beter te slapen

Kinderen zitten beter in hun vel en krijgen meer zelfvertrouwen. Relax Kids is leuk voor alle kinderen en heeft een positief effect op kinderen met o.a. (hoog)gevoeligheid, concentratieproblemen, piekeren, boosheid, een laag zelfbeeld, (faal) angst en slaapproblemen.

Op een speelse manier krijgen kinderen vaardigheden aangeleerd waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Tijdens de les kan je kind ontladen, het hoofd leegmaken en spelenderwijs weer in balans komen.

Doordat de lessen in kleine groepjes worden gegeven, is er voldoende aandacht voor elk kind. Ik geef lessen aan verschillende groepen, afhankelijk van de leeftijd kom je in een bepaalde groep.

Little Stars

Dit is voor kinderen van 3-5 jaar, voor peuters en kleuters. Het principe is hetzelfde alleen duurt de les ivm de spanningsboog iets korter en wordt er meer met beweging en muziek gedaan. De ontspanning les zelf duurt ongeveer 30-45 minuten. Daarna is er nog een korte knutselactiviteit. Heb je interesse? Neem dan contact op, bij voldoende animo zal een les worden ingepland.

Relax Kids

Dit is voor kinderen van 6 t/m 10 a 11 jaar. De les duurt 60 minuten en wordt in eerste instantie in een reeks van 5 lessen aangeboden. Ook is het mogelijk om per les in te schrijven en een losse les te volgen. Er staat elke les een bepaald thema centraal wat aansluit bij de belevingswereld van het kind. Voorbeelden hiervan zijn, Regenboog, Sprookjes, Superhelden, Ridders, Jungle etc.

Chill Skills 

Dit is voor kinderen van 10 jaar en ouder.  De les duurt 60 minuten en wordt in een reeks van 5 lessen aangeboden. Ook is het mogelijk om een losse les te volgen. Naast ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisaties, komen ook onderwerpen die voor hun belangrijk zijn aan bod. Voorbeelden hiervan zijn positief denken, zelfvertrouwen, geluk, goed voor jezelf zorgen, omgaan met stress en boosheid etc.

Crea Relax

Ontspanning, spel, plezier en creatieve activiteiten staan centraal. Dit zijn losse workshops die worden aangeboden. Tijdens de zomervakantie zijn er ook Crea Relax Kids workshops.

Kijk in de agenda voor alle data.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Past de aangeboden data niet, maar heb je wel interesse om deel te nemen? Neem gerust contact met mij op, dan kijk ik naar de mogelijkheden.

Bekijk de agenda