When
03-06-2022 15:0016:30

Tijdens de Crea Relax staat plezier, ontspanning en creativiteit centraal.

Elke workshop staat in het teken van een bepaald thema.

Er gaat ontzettend veel in die kleine koppies om. Daarnaast leven we in een drukke wereld waar waar veel prikkels zijn. Stilzitten, opletten, aandacht erbij houden, drukte in de klas etc. Vooral bij extra gevoelige, hoog sensitieve kinderen komen de prikkels nog sterker binnen. Ze voelen, ruiken, en zien ook nog eens alles wat er in de klas gebeurt. Met al deze prikkels die ze intens ervaren is het lastig om je hoofd er bij te houden en loopt hun emmer snel vol.

Mindfullness en ontspanningstechnieken helpt ze om tussendoor vaker te ontspannen en te ontprikkelen zodat de emmer minder snel vol loopt.

Tijdens de Crea Relax leren kinderen om stil te staan bij hun eigen gevoel, ze krijgen spelenderwijs tips en oefeningen die ze ook thuis en op school kunnen toepassen.
We starten met een kort verhaal, bewegen of doen een spel, ademhalingsoefeningen, een creatieve opdracht en werken met positieve affirmaties,  allemaal rondom het bepaalde thema en op een creatieve laagdrempelige manier.

De workshop is inclusief:

  • Begeleiding
  • Alle Creatieve materialen
  • Wat drinken en lekkers

De Crea Relax helpt kinderen;

  • de basisvaardigheden van ontspanning- en stress reducerende technieken te leren
  • aan te moedigen om ontspanningstechnieken te gebruiken
  • om de voordelen van ontspanning te leren waarderen en zich bewust te worden van hun gevoelens en emoties en ze technieken aan te leren om hiermee om te gaan.
  • plezier te laten beleven terwijl ze bewegen en leren te ontspannen.
  • Ontwikkelen van lichamelijke en emotionele gezondheid, concentratievaardigheden
  • Geeft kinderen vaardigheden om met stress en angst om te gaan en vermindert lichamelijke spanning.
  • Bevorderen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.

De workshop wordt in een klein groepje van maximaal 6 kinderen gegeven.
Kosten: €17,50 per keer. Komt je kind alle twee de data’s? Dan betaal je €30,00.
Voor kinderen vanaf 5 jaar tot 12 jaar.

Data’s

Vrijdag 3 juni “Zelfvertrouwen”
Iedereen praat tegen zichzelf. De manier waarop je tegen jezelf praat is heel belangrijk. Want hoe je tegen jezelf praat of denkt bepaalt ook vaak hoe je je voelt. Hier gaan we vandaag mee aan de slag. Het helpt om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten. Ze geven een steuntje in de rug en versterken een positief zelfbeeld. We gaan op zoek naar onze kwaliteiten en verwerken deze op een creatieve manier.

Vrijdag 1 juli “Overprikkeling en Rust in je Hoofd”
Prikkels, heeft je kind hier ook “last” van? Soms raakt de emmer vol. Het wordt ze dan even allemaal te veel. Helemaal zo aan het einde van het schooljaar en vlak voor de zomervakantie.

Wat gebeurt er in je lijf? Hoe kun je het (eerder) signaleren? Hoe kan je kind meer rust in zijn hoofd creëren? We gaan o.a. spelenderwijs met leuke ademhalingsoefeningen, visualisatie, spel, creatief aan de slag en tot slot krijgt je kind een fijne bijpassende spray voor wat meer rust mee naar huis.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Dan hoor ik het graag.